Přeskočit na obsah

Martinské rohlíčky

Když se chystáte upéct martinské rohlíčky, je to jasná známka toho, že se blíží zima a už pomaličku za dveřmi našlapuje předvánoční čas.

Ingredience:

250 g mouka žitná výražková BIO PROBIO

250 g mouka pšeničná celozrnná jemně mletá BIO PROBIO

250 g máslo

250 ml smetana

1 špetka sůl 

3 lžíce octa

150 g ořechy vlašské BIO PROBIO

150 g cukr třtinový přírodní BIO PROBIO

na obalení cukr moučkový BIO PROBIO

Postup:

Nejprve vše smíchejte a těsto uhněteme v robotu, trochu to trvá, nelekněte se. Z těsta uděláme váleček, nechat odležet, aspoň 1 h. Nožem jej nakrájejte na kusy, ze kterých děláme placky. Ty rozdělíme rádýlkem na osminky. Naplníme a válíme od širokého k úzkému.

Tím, že nekynou, můžete udělat všechno najednou.

Dáme na plech. Z téhle dávky jsou 4 plechy, cca 30 – 35ks 1 plech. Záleží jak děláte veliké. 

Upéct na 180″C, cca 11 – 15 minut. Mě stačilo 11 minut. Koukla jsem vždy na spodek rohlíčku, zda je lehce do hněda a zda není vršek rohlíčku měkký. Pokud ne, šup ven. Vyndat, nechat chvilku chladnout.

Obaluji je lehce po vychladnutí, nejsou tak obalené cukrem. 

Tyhle křehké rohlíčky si zcela jistě zamilujete. Dobrou chuť.