Semifreda

Trvalo to, ale přece…

Korpus: 4 vejce, 160 g cukru krupice, 4 lžíce oleje, 120 g hladké mouky.
náplň: 250 ml smetany ke šlehání, 125 g jogurtového zeesanu, 250 g šťávy z meruňkového kompotu, 1 vanilkový cukr
Na ozdobu: 250 ml smetany ke šlehání

Celá vejce s cukrem ušleháme do husté svělé pěny. Zašleháme olej a vařečkou zlehka vmícháme mouku.Nalijeme na vymazaný a vysypaný hlubší plech a upečeme (200°C, 8-10 minut). Upečený plát vyklopíme na papír na pečení a necháme vychladnout.
Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem do polotuha. Zeesan rozšleháme metličkou se šťávou. Postupně vmícháme smetanu a společně došleháme dotuha. Tuto hmotu rozetřeme na piškotový plát a v ledničce necháme ztuhnout. Asi hodinu v ledničce.

Potom vykrajujeme kousky kovovou formičkou, z níž je opatrně vytlačujeme zespodu prsty. Libovolně dozdobíme šlehačkou, ovocem. Ovoce, jako maliny a borůvky, viz obrázek, jsem zamíchala též do smetany před potíráním plátu. Dá to sice práci s uhlazováním, ale stojí to za to.

Dejte vědět, zda se Vám povedlo…

Jak se říká, kdo se bojí, nesmí do lesa.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

3 × four =