Přeskočit na obsah

Jak to všechno začalo

Marcela Soukupová a její Koláčové dobroty

„Tady v Zadní Třebani o mém pečení ví snad každý“ říká Marcela Soukupová, která v malebném kraji, na břehu Berounky, peče své koláče již téměř dvě dekády. „Už jako malá jsem se motala babičce v kuchyni, když něco vařila nebo pekla. „Ještě než jsem pořádně dosáhla nohama na zem, stála jsem na židli u kuchyňského pultu a moc ráda jsem jí pomáhala.“ A právě tehdy se zřejmě zrodila jedna celoživotní láska k poctivému pekařskému řemeslu.

Koláčky podle babiččina receptu, kvalita a poctivá práce

Rodinné recepty po babičce a kvalitní lokální suroviny, dlouhá léta praxe a ranního vstávání. A výsledek: vůně ještě teplých čerstvých koláčů, spoustu vracejících se zákazníků. V nabídce pekárny Koláčové dobroty je dnes nejen mnoho druhů koláčů (od dvojctihodných koláčků s dvojí náplní, přes malé vázané koláčky, až po velké kulaté koláče); pečou se tu i dobroty slané od houstiček, banketek až po moderní quiche a tartaletky. Vše na míru, podle přání zákazníka. Společným jmenovatelem je tady ale to, že dobroty jsou pečené výhradně z kvalitních českých surovin a poctivou ruční prací. Každý výrobek je tak z lásky upečeným kouskem s vůní slavnostní chvíle.

Koláče, za kterými se jezdí z daleka

„Jsem opravdu ráda, že koláčky ode mne chutnají a děkuji všem, kdo u nás pravidelně nakupují a podporují tak lokální řemeslo a pekařskou tradici,“ říká Marcela Soukupová. O tom, že koláče z pekárny Koláčové dobroty nejsou jen tak ledajaké, svědčí i to, že sem jezdí lidé přes celou Republiku, stejně tak i to, že je ochutnala i spousta známých osobností: například herečka Eliška Baltzerová, Tomáš Čupr, který zvažoval jejich prodej na Rohlik.cz, tým rádia Kiss nebo Tomáš Klus s manželkou.

Přijeďte proto také ochutnat, nebo nakupte prostřednictvím e – shopu, a teprve pak na vlastní chuťové buňky pochopíte, proč koláčky z Koláčových dobrot právem získaly ocenění regionální značkou Zápraží®. Ta totiž sdružuje jen ty nejvybranější řemeslné skvosty.