Přeskočit na obsah

O mě

Příběh...

Jmenuji se Marcela Soukupová a pečení mne baví snad odjakživa. Už jako malá jsem v kuchyni pomáhala mamince a babičce. A to jsem ještě ani nedosáhla na stůl! Vůně koláčů mne provázela celé mé dětství a já koláče dodnes peču tak, jak mě to naučila právě moje babička a maminka. Podle jejích receptů, s pomocí poctivých rukou a z kvalitních českých surovin.
 

Moje koláčky vznikají na dohled od hradu Karlštejn, v Zadní Třebani, malebné vesničce na břehu řeky Berounky. Koláčům všech velikostí, druhů i chutí se tady věnuji již více jak 17 let. Koláčky ode mne jsou každý originál, vznikají s láskou, ručně. Žádná strojová výroba nebo výrobek z mraženého polotovaru. Jedinečnou chuť jim dodává právě to, že každou ze surovin vezmu do ruky a to dodává každému koláčku jeho lahodnou duši.

Používám pouze kvalitní suroviny – českou mouku, tvaroh z místní farmy (Farma Homolka – Sýry od Karlštejna), klasické máslo (žádné náhražky) a většinu náplní dělám vlastnoručně.

O mojí „koláčové aktivitě“ vědí už všichni z mého okolí, ochutnejte i vy.

Ve volném čase, se věnuji dcerám, sbírám recepty, nebo pečuji o zvířata  a květiny. 

Marcela Soukupová a její Koláčové dobroty

Vaše reference:-)

Vaše reference, jsou pro mě velkým přínosem a moc si jich vážím. 

Budu ráda když ji zanecháte na stránkách facebooku:

https://www.facebook.com/kolacovedobroty/reviews

Můžete vložit přímo zde:

https://g.page/r/CWV-sm_G4ya1EAI/review

 

 

Koláčové dobroty se účastní těchto projektů

Regionální produkt ZÁPRAŽÍ

ocenění pro mé výrobky v letech 2018 - 2023.

Živnostník roku 2017, II.místo

pro Středočeský kraj, II. místo. Finalista v letech 2016 - 2019.

Startup World Cup 2017

Konference a soutěž podporující mladé talenty.

Živnostník roku 2021, TOP TEN

Finalistka soutěže Živnostník roku 2021, za Středočeský kraj.

Pohoštění jsme zajišťovali již pro spoustu klientů.

Na koláčích i slaných dobrotách z naší pekárny si pochutnávali třeba zde:
AMICO
Kancelář pražského hradu
pva expo letňany
florentinum praha
MŠ a ZŠ Zadní Třebaň
BENU lékárna Dobřichovice/Řevnice
OÚ Zadní Třebaň - Máje
Tančící dům Praha
Burzovní palác Praha
Weber stavebniny
Hotel Sacher Wien
MÚ Srbsko

To, že moje koláčky chutnají, je vidět z toho, že se mi zákazníci rádi a opakovaně vracejí, píší mnoho pozitivních referencí a dokonce se u nás oblizují i slavné jazýčky. Mezi ty, co byli spokojení patří mimo jiné i manželé Klusovi, Eliška Balzerová, známý šéfkuchař Ondřej SlaninaTomáš Čupr se na Apetit Pikniku rozhodoval, zda koláčky zabodují u zákazníků Rohlíku. Zazněla i zpráva z rádia Kiss: „Doslova –  je to boží! Fakt dobrota… jestli je to přímo tvá práce, jsi jednička. Barča, Roman a kolegové se do toho pustili, všichni jsou nadšení…“ Moc tímto děkuji za vaši zpětnou vazbu a pochvaly. Mezi nově chutnající dámy, se může zařadit Jana Navrátilová. U jedné nevěsty, se mi stalo, že koláčky zmizeli, protože je rodina musela ochutnat 2x a dávali méně do výslužek. 

Akce pro: ZŠ Řevnice, ZŠ Weberova/ Praha, Tenisové kurty Řevnice, Salón Klára ( Jaroslava Vyletová ), Čajomír – největší festival čaje v Praze, atd…

Kdo koláče ochutnal?

Nově chutnající – měla jsem tu čest se setkat s Lucií Bílou, šéfkuchařem Zdeňkem Pohlreichem. V Praze na setkání studentů, byla přítomna kandidátka na prezidentku – Danuše Nerudová – Její slova, tedy zpráva, že koláčky chutnají jako od babičky, mě velmi potěšila a moc si toho vážím.  

Při natáčení pro Český rozhlas, bylo i setkání s Terezou Kostkovou velmi příjemné. Její milý úsměv, opravdu rozzáří.

Galerie

Kde všude se koláčky objevily? Napsali o nás všude možně: od TV Mňam, po noviny a časopisy.

kliknutím zvětšíte článek

kliknutím zvětšíte článek

2. místo v soutěži Český spořitelna Živnostník roku 2017

finalista krajského kola Živnostník roku 2015

Účast v soutěži Živnostník roku
Účast Živnostník roku 2021 - Finále.
Účast na živnostník roku.
Trhy a ozdoba stolů.
Živnostník roku 2017, II.místo za Středočeský kraj.
Regionální potravina za Středočeský kraj , účast.

Účast v soutěži eŽena roku 2023: Marcela Soukupová (9)

 

VÍCE O PODNIKÁNÍ

Webové stránky: www.kolacovedobroty.cz

 

Obor podnikání: pekařství – cukrářství Peču téměř od školky. Uź jako malá, jsem babičce a mamince pomáhala péct koláče, které se rozdávali. Dopoledne se jelo na pole, odpoledne se peklo. Tuto tradici po mamince a babičce jsem převzala, ruční výroba koláčků, s původní recepturou. Bez konzervantů, prášků. Přesně tak, jak se peklo dříve. Jde to. I když někdo tvrdí že ne. Naopak. To jsou Koláčové dobroty.

 

PODNIKATELSKÝ PŘÍBĚH

Co byl Váš důvod pro vstup do podnikání?

Hlavní vstup do podníkání, byla nezávyslost na ostatních. Ve smyslu, si vše zvládnout sama. Rozhodovat o všem sama. Ikdyž to není a nebylo vždy jednoduché, mám ráda výzvy a ráda je překonávám. Když něco nejde, neberu to jako zlo. Začínala jsem nejvíce s pečením během mateřské, rozhodovala jsem se, co s dětmi, co dělat, aby holky nebyly sami doma. Já mohla pracovat a zároveň se jim věnovat.

 

Jaké momenty byly pro Vás nejtěžší a jakých úspěchů si nejvíce vážíte?

Peču již 17 let, nejtěžší bylo ustát pekařství v rodině, že to má smysl a že lidi mají rádi tradici a čerstvé pečivo. Byli doby kdy jsem si musela v tom nejlepším, vybrat buď rodina, nebo pekařství a hodně mě to zabrzdilo. Posledních 6 let, mám pocit, jako když začíná člověk znova. Ale všechno zlé, je k něčemu dobré. Když se člověk přes překážky dokáže vždycky zvednout, stojí práce za to. A když svou práci miluješ? Oto je to jednodušší. Moje tvrdohlavost a neústupnost, v tom co dělám. Nejvíce si cením ocenění živnostník roku za rok 2017, druhého místa za Středočeský kraj a že chuť koláčků a koláčů je regionálním produktem Zápraží. Toto ocenění se uděluje mimo okres a tenkrát byla pouze dvě pekařství, co ocenění získala. Mezi další úspěchy, patří, že lidem chutná. Že se rádi vrací.

 

Jakých chyb byste se nyní již vyvarovala a co byste rozhodně ve svém podnikání neměnila a všem doporučila?

Když jsem začínala, byla jsem mladá, po všem se vrhala bez plánování. Ale někdy to bylo potřeba, aby člověk zabrzdil. Takže jsem si toho nabrala moc a pak se to nedalo zvládnout. Takže určitě více plánovat rozložení sil. Co bych neměnila? Přístup k lidem. Zakládám si na tom, aby se se zákazníkem jednalo slušně, má ráda, když s lidmi mluvím, co dnes mají a jak se jim vede. Bez zákazníků, bychom nebyli a já si vážím každého dne, kdy si někdo objedná, když mu chutná a vrátí se. Lidi mají svých starostí dost a úsměv, vlídné slovo vždycky pohladí. Takže určitě jednání se zákazníky mít na prvním místě.

 
 
 
 
 
www.podnikavazena.cz 
Děkuji Všem za hlasování a za to, že jsem se mohla zúčastnit.