Přeskočit na obsah

Vdolky podle babiččina receptu

Jako malá jsem je jedla od mojí babičky. Jsou pro mne vzpomínkou na bezstarostné letní prázdniny, kdy dlouhé dny znamenaly jen jediné – čas plynul pozvolna a jediným milníkem byl čas oběda nebo večeře. A právě tyhle kynuté vdolečky s velkou vrstvou povidel a tvarohu byly jedním z těch jídel, která k našemu létu neodmyslitelně patřila a dodnes patří.

Recept na vdolky mojí babičky:

20 g droždí

60 g cukr moučka

250 ml vlažného mléka

500g polohrubé mouky

Špetka soli

1 vejce

2 lžíce tuzemského rumu

1 vrchovatá lžíce sádla

Zaděláme těsto a necháme 30 minut kynout. Poté tvarujeme koblížky a smažíme.

Tip na závěr: Hotové koblížky namažeme povidly a posypeme strouhaným tvarohem. Kopec šlehačky na vrchu bude tou správnou sladkou tečkou.